Over BBN

Aanbevelingen en verzoeken voor advies en begeleiding worden vaak gedaan door ondernemers en bestuurders zelf. Ook belanghebbenden, zoals afdelingen van bijzonder beheer van banken, curatoren en insolventieadvocaten, directies, raden van toezicht en commissarissen refereren ons vaak. Balanced Business Network (BBN) voert haar opdrachten altijd vertrouwelijk uit.

Wij werken veel voor middelgrote bedrijven en organisaties in de profit en non-profit sector in de volgende branches: Bouw en vastgoed, retail en detailhandel, groothandel, horeca, ICT, industrie, gezondheidszorg, wegtransport, zakelijke dienstverlening, food en automotive.

Met onze (actieve) aansluiting bij de Turnaround Management Association (TMA) onderstrepen wij onze kennis, ervaring en professionaliteit. BBN biedt opdrachtgevers daarmee een up-to-date kennisniveau en innovatieve oplossingen die een duurzame impact hebben op het succes van de onderneming. Dit doen we met toegewijde professionals.


Martin Kuiper

Anderen over Martin: ‘Het is zijn kracht om in crisissituaties snel te handelen en problemen te vertalen in een concreet herstelplan, waarin zowel financiële maatregelen zijn opgenomen, als verbeteringen van de bedrijfsvoering. Martin wordt door zijn klanten ervaren als een objectieve medestander en biedt het bekende ‘licht aan het einde van de tunnel’. Martin zelf: Ik heb me toegelegd op het begeleiden van bedrijven in financiële moeilijkheden. In een crisissituatie voel ik me thuis in de rol van het geweten en de vertrouwenspersoon voor de betrokken partijen.

Martin Kuiper is bedrijfseconoom en registeraccountant. Hij werkt ruim 25 jaar als directeur en adviseur in diverse branches, binnen Nederland en daarbuiten. Martin is member, EACTP.

Contact: martin.kuiper@bbn-nederland.nl
Tel.: 06 2322 8478
download v-cardSaskia Langbroek-Coppus

Anderen over Saskia: ‘Haar betrokkenheid is een grote kracht voor organisaties. Met Saskia heb je een dynamisch en integer persoon aan je zijde, die niet rust voordat processen zijn afgerond en moeilijke trajecten tot een goed einde zijn gebracht.'

Saskia zelf: ‘Kennis overdragen, kwaliteit verhogen en processen verbeteren, dat is waar ik energie van krijg. Vanuit een nieuwe of moeilijke situatie de juiste richting bepalen en de ‘stretch’ en het werkplezier van organisaties en mensen helpen vergroten, is iedere dag weer een mooie opgave.’

Saskia Langbroek- Coppus heeft haar master bestuurskunde gehaald aan de Rijksuniversiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van 1994 tot 2014 is zij actief geweest in zowel het zakelijke banksegment als in private equity. Sinds haar aansluiting bij BBN heeft zij diverse grote vernieuwingstrajecten gerealiseerd. Ook is zij actief commissaris en toezichthouder.

Contact: saskia.langbroek@bbn-nederland.nl
Tel.: 06 2065 2787
download v-cardBob Huuskes

Anderen over Bob: ‘Een doelgerichte en pragmatische ondernemer, die gewaardeerd wordt om zijn oprechte manier van samenwerken. Zeer constructief, maar maakt de situatie niet mooier dan hij is. Met zijn energieke drive weet hij mensen voor zich te winnen en maakt hij lastige transacties tot een succes.’

Bob zelf: ‘Bij het op koers houden van ondernemingen in turbulente tijden, is eerlijkheid een groot goed. Ik laat mensen graag zien wat er goed gaat, maar ook waar het beter kan. Het mooiste vind ik, om samen de kansen alsnog te pakken door plannen te maken en die vervolgens te realiseren.’ De kwaliteit van het plan valt of staat met de executie.’

Bob Huuskes is bedrijfskundige met meer dan 15 jaar managementervaring in corporate en MKB omgeving. Hij heeft diverse ingrijpende veranderingen en reorganisaties gerealiseerd. Vakinhoudelijk heeft hij zich gespecialiseerd in oplossingen voor groei, overnames en herstructureringen.

Contact: bob.huuskes@bbn-nederland.nl
Tel.: 06 3023 3503
download v-cardRemco Broeders

Anderen over Remco: ‘Hij doorgrondt snel en grondig het totale financiële proces. Met een functionele koppeling tussen de operationele en financiële organisatie legt hij een basis voor een sterke administratieve organisatie en interne beheersmaatregelen. Zichtbaar resultaat: betrouwbare, actuele cijfers en onderbouwde prognoses van resultaat en liquiditeit.'

Remco zelf: ‘Ik werk graag samen met het zittende management. Vanuit een bondig plan van aanpak realiseren we de overeengekomen targets. Vaak ‘hands-on’op locatie, soms in de vorm van tandem management. Als de situatie het toelaat, bouwen we de intensiteit van de ondersteuning gecontroleerd af.’

Remco Broeders is bedrijfseconoom en accountant. Hij was ruim 10 jaar eindverantwoordelijk in uiteenlopende functies in de accountancy en ervaren in financiële interimfuncties in het grotere MKB. Remco is gespecialiseerd in sterk groeiende ondernemingen en ondernemingen in financiële moeilijkheden.

Contact: remco.broeders@bbn-nederland.nl
Tel.: 06 2339 0127
download v-cardAndré van Duijn

Anderen over André: ‘Een eerlijk en integer mens die met rustig en tegelijk daadkrachtig optreden vertrouwen wekt. Heeft veel gevoel voor verhoudingen (hoort ook wat er niet gezegd wordt…) en houdt aandacht voor mens en resultaat. Legt de lat hoog voor zichzelf en voor anderen en haalt daarmee het beste in mensen naar boven. De combinatie van integriteit, deskundigheid en leiderschap maakt dat mensen hem toelaten en toevertrouwen. Heeft overzicht en komt snel tot de kern van de zaak. Is initiatiefrijk en vindingrijk ten aanzien van oplossingsrichtingen en strategische opties. Blijft altijd rustig en houdt verbinding met stakeholders, ook als het spannend wordt’.

André zelf: ‘Elke verandering is een kans om jezelf opnieuw uit te vinden en te ontwikkelen. Daarom gun ik mensen en organisaties perioden van stagnatie of neergang. Dat zie ik niet als een bedreiging, maar als een kans om tot (vernieuwde) bestemming te komen. Het zal daarom zijn dat ik zo gefascineerd ben door mensen en bedrijven met ontwikkel- en continuïteitsvraagstukken. 

André van Duijn is bedrijfskundige. Hij werkte ruim 30 jaar in het bankwezen o.a. als directeur, manager, controller, compliance officer, bijzonder beheer specialist, branchedeskundige (industrie) en auditor. 

Contact: andre.van.duijn@bbn-nederland.nl​
Tel.: 06 2029 2790Jeroen Overing

Anderen over Jeroen: Je kan zien dat hij uit een echte ondernemersfamilie komt en zijn gehele carrière al in ondernemingen actief is. Strategisch sterk en borrelend van de ideeën/mogelijkheden om de onderneming waar hij bij betrokken is, (nog) beter te laten draaien. Dit doet hij met rust en overtuiging en gaat net zo lang door totdat de gewenste resultaten er komen.

Jeroen zelf: Het kan altijd beter. De ondernemer kent de markt, ik heb ervaring in diverse branches en weet aan welke knopen je moet draaien om in een bedrijf resultaat te maken of te verbeteren. Ik heb het ook makkelijker want ik kijk van buiten naar binnen en zie de zaken die de ondernemer niet meer ziet omdat hij al binnen zit. Samen, als team, realiseren we de “improvement”.

Jeroen is ingenieur, bedrijfskundige, Valuator en de eerste gecertificeerde turnaround manager van Nederland. Jeroen heeft lang internationaal gewerkt in eindverantwoordelijke posities in de productie van bouwmaterialen. Daarna heeft hij met zijn eigen investeringsmaatschappij bedrijven overgenomen, doorgestart, rendabel gemaakt en verkocht. Vanuit die positie is hij steeds meer door Banken en de Ondernemingskamer gevraagd om zijn expertise ook voor mede-ondernemers in te zetten. Dit doet hij als bestuurder, interim manager en commissaris.

Contact: jeroen.overing@bbn-nederland.nl​
Tel.: 06 2377 3244